Minden hétre legalább egy szerelmes dal

Minden hétre legalább egy szerelmes dal

Procol Harum: Whiter Shade of Pale (1967)

2024. augusztus 18. - László Andor

Az e heti dal szövege meglehetősen különleges, nem igazán nevezhető szerelmes számnak. Mindenesetre a az egyik leggyönyörűbb rock felvétel, amely nem mellesleg a "szerelem nyarának" legsikeresebb dala is volt. Több mint két évvel a blog indulása után éppen ideje, hogy sorra kerüljön. Az angol együttes tagjai egy Bach-dallamot felhasználva érték el a légies, barokkos hangulatot, ami a dal sajátossága. Milyen mást dalt is küldhetne az ember szerelmének? A számhoz több korabeli videó is készült, és egy akkori koncertfelvételt is mellékelek.

Két feldolgozás 1983-ből és 1995-ből egy amerikai supergrouptól (akiknek billentyűsök nélkül, power ballad formában előadott változatáról egy koncerfelvételt is láthattok) és egy skót énekesnőtől:

Végül egy 2006-os felvétel, ahol az együttes szimfonikus kísérettel és kórussal támogatva adja elő a dalt:

A bejegyzés trackback címe:

https://zenek-a-szerelemrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7018468507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása