Minden hétre egy szerelmes dal

Minden hétre egy szerelmes dal

The Byrds: She Don't Care About Time (1965)

2024. április 28. - László Andor

A dalt elsőként az 1960-as évek közepének talán legjelentősebb amerikai együttese, a Byrds vette lemezre. A felvétel érdekessége Roger McGuinn 12 húros gitáron előadott szólója, amely Johann Sebastian Bach egyik (BWV 147-es jegyzékszámú) korálját eleveníti fel. Ugyanakkor a gyönyörű dallam és Clark lírai szövege is különlegessé teszi a számot.

Hallways and staircases everyday to climbTo go up to my white walled room out on the end of timeWhere I can be with my love for she is all that is mineAnd she'll always be there, my love don't care about time

A dalt később szerzője, Gene Clark egyik szólólemezére is rögzítette. Itt egészen más a hangulata: jóval visszafogottabb, líraibb, hangszerelése is eltérő.

Carla Olson 2013-as lemezén Richie Furay-vel közösen adta elő. Ők az eredeti változatot idézik meg:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenek-a-szerelemrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9018379971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása