Minden hétre egy szerelmes dal

Minden hétre egy szerelmes dal

Police: Every Breath You Take (1983)

2023. december 24. - László Andor

Karácsony alkalmával egy rendkívüli számot kívántam megosztani, és mivel az 1980-as években járunk, mi más lehetett volna, mint a Police (illetve Sting) örökzöldje. Habár hatalmas siker volt, mindig is kedveltem ezt a dalt, amely nem csupán a slágerlistákon tartolt, de számos feldolgozása is készült. Egyik érdekessége, hogy a kiváló gitáros, Andy Summers gitárrészét Bartók Béla ihlette. A szövege sem szokványos: értelmezhető közönséges szerelmes dalként, a féltékenység himnuszaként, sőt akár az egykori kedves elvesztésébe beletörődni képtelen lírai én kétségbeesett vallomásaként is.

Akárhogyan is értelmezzük, számomra megunhatatlan. Szerencsére ők is sokszor előadták.

Ezt az akusztikus változatot elég hamar megismertem. Annak idején (kb, három évtizede) Vásárhelyen valaki megszerezte az egész Sting Unplugged koncertet videókazettán. Zenész ismerőseim nagyra értékelték, sokat tanulmányozták, hiszen az akkor már szólóban muzsikáló énekes-basszusgitáros kiválóan ötvözte a dallamos pop zenét a jazzes elemekkel. Egyszerre tudott népszerű és igényes lenni.

Végül egy fergeteges változat Bruce Springsteennel:

A bejegyzés trackback címe:

https://zenek-a-szerelemrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8518286145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása