Minden hétre legalább egy szerelmes dal

Minden hétre legalább egy szerelmes dal

Beatles: All You Need is Love (1967)

2022. augusztus 14. - László Andor

John Lennon szerelem-himnusza, amelyet 1967-ben a szerelem nyara (Summer of Love) idején adtak elő az első, műholdak segítségével világszerte közvetített élő televízió-műsorban, amelyet több százmillió ember nézett.

Az alkalomra az együttestől egyszerű mondanivalóval bíró, könnyen megérthető dalt kértek. A felvétel a flower power, a hippi mozgalom egyik fő üzenetét hordozta: a szerelem képes mindent egyszerűen megoldani.

A dal felhasználja a francia himnuszt, Glen Miller In the Mood című klasszikusát, egy Bach darabot, angol népdalt, és több Beatles-dalt is. A refrént a dal végén számos hírességgel közösen énekelték (például Mick Jagger és Keith Richards a Rolling Stonesból, Keith Moon, a Who dobosa, Graham Nash a Hollies tagja). 

w

A bejegyzés trackback címe:

https://zenek-a-szerelemrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9817907823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása